Kategorie blog
Artykuły
Na czym polegają warsztaty ceramiczne w Krakowie w Smak Sztuki?

W naszej pracowni ceramicznej Smak Sztuki przy ul. Kobierzyńskiej 117 a w Krakowie, proponujemy rozbudowany i elastyczny program zajęć dla osób chcących nauczyć się technik pracy z gliną. Umiejętności nabyte podczas warsztatów ceramicznych, pozwalają na samodzielne posługiwanie się nimi w warunkach domowych. Można je wykorzystać do tworzenia przedmiotów codziennego użytku, biżuterii, dekorów i do wielu zabaw z dziećmi. Nie ma czasu cenniejszego, niż ten spędzony razem, a nasze kursy rozszerzają wachlarz Państwa możliwości. Zapraszamy.

Herbata a ciąża

Okres ciąży to niezwykle ważny czas w życiu każdej kobiety. Już na początku ciąży, przyszła mama dostaje długą listę rzeczy, które nie są dla niej i dla powstającego w niej nowego organizmu wskazane. Co jednak z herbatą, którą również znajdziemy na niektórych listach produktów zakazanych dla przyszłych matek?...

Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Oolong truskawka Językiem smakosza 0
Oolong truskawka Językiem smakosza

Życie bez truskawek byłoby smutne, szczególnie latem, ten niewielki owoc wręcz tryska radością i pewnie dlatego dość często dodawany do różnych produktów spożywczych bądź kosmetyków, uwodzi nasze zmysły. Proces liofilizacji sprawia, że mocno wypełniona wodą truskawka zachowuje swoje właściwości: smak i aromat, a nawet kolor.

Przejdźmy do rzeczy, czyli do degustacji. Pierwsze parzenie trwało około 2 minut. Kolor naparu jest blado pomarańczowy. W aromacie daje się wyczuć coś słodkiego. W smaku również - to truskawka! Z herbatami aromatyzowanymi, bądź uszlachetnionymi różnymi dodatkami jest pewien kłopot, polega on na tym, że zbyt wiele szlachetnych składników wymieszanych razem, odbiera przyjemność ze smakowania każdego z osobna, ale jeśli jeden z nich jest niższej jakości, to mankamenty wynikające z powyższego faktu łatwo zamaskować dominującym smakiem bądź aromatem jakiegoś dodatku.

Nasz oolong truskawka jest smaczny i wydajny, co mam nadzieję udowodnić samej sobie parząc te same liście co najmniej 3 razy.

Smak tego naparu, przestudzonego już, a więc otwarcie pokazującego wszystkie atuty jest wytrawnie- kompotowy. Kompotowo- truskawkowy oczywiście. Truskawka przegotowana i posłodzona, którą znajdujemy w kompocie ma smak lekko mdły, jej słodycz jest jakby przywiędła. Taką słodycz znajduję i tutaj, uszlachetnioną nutą wytrawności oolonga.

Herbata oolong truskawka susze liście przed zaparzeniem herbaty

Drugie parzenie

Około 2 minut. Kolor słomkowy, pogodny i zachęcający. Zapach ciepły, owocowy, słodki, nienachalny. Smak ciepły, zrównoważony udział wytrawności oolonga i słodyczy truskawki. Napar jest przyjemny, do popijania smacznego deseru. Dodatkową zaletą oolongów jest to, że spalają najwięcej kalorii, więc jak deser, to tylko herbata turkusowa :)

Herbata oolong truskawka napar herbaciany

Trzecie parzenie

Zaczyna przeważać lekko cierpka wytrawność oolonga. A może nie tyle przeważa, ale mniej wyczuwalna jest słodycz truskawki. To bardzo przyjemne połączenie. Ten oolong jest bardzo popularny wśród naszych klientów.

Liście herbaty rozwinęły się całkowicie, to spore, zielone liście, czyli jest to oolong bliższy herbatom zielonym. Fragmenty owoców, dzięki procesowi liofilizacji dobrze zachowane, po odzyskaniu wody nabierają właściwości świeżej truskawki.  Polecam aromaterapię tym naparem, uśmiech sam wypływa na twarz.

Chętnie poznamy Państwa opinie na temat tej herbaty, można je umieszczać pod opisem produktu w naszym sklepie internetowym.

Link do produktu oolong truskawka w naszym sklepie: 

https://www.smaksztuki.pl/pl/searchquery/oolong+truskawka/1/phot/5?url=oolong,truskawka

Herbata oolong truskawka liście po zaparzeniu

Pliki (3)

Komentarze do wpisu (0)

Newsletter
Chcesz wiedzieć pierwszy o nowościach i promocjach w sklepie?
Chcę otrzymywać E-mail Newsletter. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych do celów marketingowych zgodnie z

polityką prywatności

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl