Kategorie blog
Artykuły
Na czym polegają warsztaty ceramiczne w Krakowie w Smak Sztuki?

W naszej pracowni ceramicznej Smak Sztuki przy ul. Kobierzyńskiej 117 a w Krakowie, proponujemy rozbudowany i elastyczny program zajęć dla osób chcących nauczyć się technik pracy z gliną. Umiejętności nabyte podczas warsztatów ceramicznych, pozwalają na samodzielne posługiwanie się nimi w warunkach domowych. Można je wykorzystać do tworzenia przedmiotów codziennego użytku, biżuterii, dekorów i do wielu zabaw z dziećmi. Nie ma czasu cenniejszego, niż ten spędzony razem, a nasze kursy rozszerzają wachlarz Państwa możliwości. Zapraszamy.

Herbata a ciąża

Okres ciąży to niezwykle ważny czas w życiu każdej kobiety. Już na początku ciąży, przyszła mama dostaje długą listę rzeczy, które nie są dla niej i dla powstającego w niej nowego organizmu wskazane. Co jednak z herbatą, którą również znajdziemy na niektórych listach produktów zakazanych dla przyszłych matek?...

Jak parzyć Yerba Mate wg instrukcji?

0
Jak parzyć Yerba Mate wg instrukcji?

Instrukcja do parzenia Yerba Mate sposobem europejskim w kubku z zaparzaczem ceramicznym:

1. Wsyp do zaparzacza ceramicznego 2 szufelki (2 łyżki stołowe) Yerba Mate

2. Zalej wodą o temp. 70-80 C (czyli 10 minut po zagotowaniu) do poziomu krawędzi zaparzacza

3. Odczekaj 3-5 minut, jeśli Yerba Mate wchłonęła wodę, dodaj jeszcze troszkę wody

4. Wyciągnij zaparzacz ceramiczny odstawiając go na podstawkę ceramiczną

5. Dokonaj degustacji smaku i aromatu zaparzonej Yerba Mate

6. Pamiętaj! Możesz jeszcze 4 razy zaparzać ten sam susz Yerba Mate :)

 

Instrukcja do parzenia Yerba Mate sposobem europejskim we francuskiej prasie: 

1. Wsyp do dzbanka 5 szufelek (5 łyżek stołowych) Yerba Mate

2. Zalej wodą o temp. 70-80 C (czyli 10 minut po zagotowaniu) do poziomu górnej krawędzi dzbanka

3. Umieść tłocznię w dzbanku, możesz ją obniżyć do połowy :)

4. Odczekaj 3-5 minut i obniż tłocznię do samego dołu dzbanka

5. Przygotuj filiżanki do degustacji

6. Rozlej Yerba Mate do przygotowanych naczyń

7. Dokonaj degustacji smaku i aromatu zaparzonej Yerba Mate

8. Pamiętaj! Możesz jeszcze 4 razy zaparzać ten sam susz Yerba Mate :)

 

Instrukcja do parzenia Yerba Mate sposobem tradycyjnym w naczyniu mate, przez bombillę:

1. Wsyp do naczynia mate 5 szufelek (5 łyżek stołowych) Yerba Mate

2. Odwróć naczynie mate do góry dnem 3 razy, przykrywając wylot naczynia dłonią i potrząsając susz Yerba Mate

3. Podsyp susz Yerba Mate pod kątem 45 stopni :), i umieść bombillę w naczyniu mate

4. Zalej wodą o temp. 70-80 C (czyli 10 minut po zagotowaniu) do poziomu górnej krawędzi naczynia mate

5. Odczekaj 3-5 minut, jeśli Yerba Mate wchłonęła wodę, dodaj jeszcze troszkę wody, nie ruszaj bombillą 

6. Dokonaj degustacji smaku i aromatu zaparzonej Yerba Mate wspólnie z gronem przyjaciół w kręgu

7. Pamiętaj! Możesz jeszcze 4 razy zaparzać ten sam susz Yerba Mate :)

Komentarze do wpisu (0)

Newsletter
Chcesz wiedzieć pierwszy o nowościach i promocjach w sklepie?
Chcę otrzymywać E-mail Newsletter. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych do celów marketingowych zgodnie z

polityką prywatności

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl