Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Hibiskus - sposób przygotowania

Sposób przygotowania herbaty z hibiskusa w kubku z zaparzaczem (poj. 300 ml.):

✔ Do zaparzacza wsyp pełną łyżeczkę suszu hibiskusa

✔ Powoli zalej wrzącą wodą, odczekaj 2 minuty (lub max. 4 min.)...

Sposób przygotowania herbaty z hibiskusa w kubku z zaparzaczem (poj. 300 ml.):

✔ Do zaparzacza wsyp pełną łyżeczkę suszu hibiskusa

✔ Powoli zalej wrzącą wodą, odczekaj 2 minuty (lub max. 4 min.)

✔ Wyciągnij zaparzacz z naparu

✔ Zaparzaj 3 razy bez utraty walorów i smaku.

Wskazówka: W lecie można podawać schłodzony napar z kostkami lodu lub na ciepło – tak samo świetnie gasi pragnienie.

 

Sposób przygotowania herbaty z hibiskusa w czajniku (poj. 500 ml.-1000 ml.):

  • Do czajnika wsyp pełną łyżkę stołową suszu hibiskusa

  • Powoli zalej wrzącą wodą, odczekaj 2 minuty (lub 4 min.)

  • Wyciągnij sitko z czajnika (lub odlej napar do filiżanek lub osobnego czajniczka)

  • Zaparzaj 3 razy bez utraty walorów i smaku.

Wskazówka: Szybko wyciągaj kwiaty hibiskusa z naparu, wtedy napar zawsze będzie smaczny i bez kwaskowości.

Komentarze do wpisu (0)

Napisz komentarz