Kategorie blog
Sonda
Prosimy, poradź nam o czym chciałbyś zobaczyć filmy?
Newsletter
Chcesz wiedzieć pierwszy o ofertach specjalnych?
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Jak robimy nasze przykrywki do dzbanków na zamówienie w naszej pracowni? 0
Jak robimy nasze przykrywki do dzbanków na zamówienie w naszej pracowni?

Szukasz przykrywki ceramicznej do dzbanka na herbatę? Świetnie, bo nasza pracownia ceramiczna w Krakowie przy Kobierzyńskiej 117A specjalizuje się w wykonywaniu takich pokrywek ceramicznych NA ZAMÓWIENIE. W tym artykule dowiesz się jak powstają nasze przykrywki ceramiczne i skąd powstał pomysł na ich robienie. Przykrywka ceramiczna to ważny element czajnika, jeśli się stłucze czajnik nie będzie spełniał swojej roli jak dawniej. Proponujemy wykonywanie pokrywek ceramicznych w naszej pracowni.

czytaj całość »
Czy firma ma prawo do zwrotu towaru zakupionego w sklepie internetowym? 0
Czy firma ma prawo do zwrotu towaru zakupionego w sklepie internetowym?

Prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość czy poza lokalem przedsiębiorstwa w ramach 14-dniowego zwrotu przysługuje tylko i wyłącznie konsumentowi, gdy dokonał czynności prawnej z przedsiębiorcą. Zgodnie z art. 27 ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta (Dz. U. z 24 czerwca 2014 r., poz. 827) „konsument, który zawarł umowę na odległość lub poza lokalem przedsiębiorstwa, może w terminie 14 dni odstąpić od niej bez podawania przyczyny i bez ponoszenia kosztów”. Dla jasności „za konsumenta uważa się osobę fizyczną dokonującą z przedsiębiorcą czynności prawnej niezwiązanej bezpośrednio z jej działalnością gospodarczą lub zawodową” (art. 221 kodeksu cywilnego).

czytaj całość »
Pomoc do warsztatów robienia mydła 0
Pomoc do warsztatów robienia mydła

Ten artykuł służy przedstawieniu spisu treści naszego poradnika, który przekazujemy uczestnikom po warsztatach robienia mydła meotdą MELT and POUR w naszej pracowni Smak Sztuki w Krakowie. Zachęcamy również do zapoznania się dokumentacją dotyczącą bazy glicerynowej używanej na naszych warsztatach mydlarskich.

Baza mydlana glicerynowa przeznaczona jest do wykonywania mydeł glicerynowych metodą Melt & Pour („roztop i wlej”). Baza pochodzenia roślinnego o właściwościach myjących. Zawiera wysoką zawartość gliceryny. Baza mydlana, znana też pod nazwą masa mydlana lub baza glicerynowa, posiada neutralny zapach i zazwyczaj występuje w dwóch wariantach: baza glicerynowa transparentna przeźroczysta i baza glicerynowa biała mleczna.

czytaj całość »
Oolong truskawka Językiem smakosza 0
Oolong truskawka Językiem smakosza

Życie bez truskawek byłoby smutne, szczególnie latem, ten niewielki owoc wręcz tryska radością i pewnie dlatego dość często dodawany do różnych produktów spożywczych bądź kosmetyków, uwodzi nasze zmysły. Proces liofilizacji sprawia, że mocno wypełniona wodą truskawka zachowuje swoje właściwości: smak i aromat, a nawet kolor. Przejdźmy do rzeczy, czyli do degustacji. Pierwsze parzenie trwało około 2 minut. Kolor naparu jest blado pomarańczowy. 

czytaj całość »
Oolong Tie Quan Yin - Językiem smakosza 0
Oolong Tie Quan Yin - Językiem smakosza

Herbata Oolong Tie Kuan Yin Żelazna Bogini Miłosierdzia - Językiem smakosza

Wrażenie, jakie herbata pozostawia w gardle, porównałabym do głaskania delikatnej, miękkiej, dobrze wyprawionej skóry - z jednej strony jest wrażenie czegoś solidnego, wytrzymałego, i równolegle: delikatność, przyjemność, a to nieczęsto chodzi ze sobą w parze. Chłodniejszy łyk przynosi skojarzenie z glonami -  ta herbata może się dobrze komponować z sushi. W tle nieustanna łagodność i słodycz.

czytaj całość »
Jakie druciki stosować do masek higienicznych? 0
Jakie druciki stosować do masek przeciwwirusowych?

W związku z Państwa częstymi pytaniami o to jakie wybrać najlepsze druciki usztywniające do masek higienicznych - w tym artykule odpowiemy na to pytanie, starając się dostosować odpowiedź do Państwa różnorodnych potrzeb, przy okazji przedstawiając parametry i rodzaje drutów do masek.

czytaj całość »
Wycena torebek na próbki, czyli jak pakować próbki produktów spożywczych? 0
Wycena torebek na próbki, czyli jak zapakować próbki?
Szukasz sprawdzonych, certyfikowanych torebek na próbki produktów spożywczych? Mamy w naszej ofercie duży wybór torebek, dlatego tym razem przedstawimy konkretne przykłady wraz z wyceną, abyś mógł łatwo zapoznać się i dostosować zaprezentowane torebki na próbki do Twoich indywidualnych potrzeb.  Szukając torebek na próbki na przykład herbaty, kawy, ziół, słodyczy czy innych produktów często spotykamy się z problemem koniecznym do rozwiązania tj. jak zamknąć torebkę z próbką produktu spożywczego?
czytaj całość »
Druciki usztywniające do masek przeciwwirusowych 0
Druciki usztywniające do masek przeciwwirusowych

W związku z szerokim zastosowaniem klipsów usztywniających przedstawiamy w tym artykule ciekawe zastosowanie naszych klipsów, a mianowicie jako drucik usztywniający dla masek przeciwwirusowych, przeciwpyłowych lub innego rodzaju produktów ochrony osobistej, gdzie należy dopasować kształt maski do kształtu twarzy użytkownika.

czytaj całość »
Ekologia w Smaksztuki.pl 0
Ekologia w Smaksztuki.pl

Nastała moda na ekologię, tak naprawdę jest to moda na ochronę środowiska, ale jakby tego nie nazywać trend jest pozytywny i bliski naszym sercom.

Od dłuższego już czasu stosujemy kilka zasad, które stosowane przez nas i naszych klientów skutkują mniejszą ilością śmieci w środowisku naturalnym. Wszyscy wiemy, że herbatę, kawę, czekoladę czy zioła trzeba zapakować w opakowania dopuszczone do kontaktu z żywnością, sprawdzone, z atestem, a jednocześnie są to opakowania używane krótko, często jednorazowo, a potem lądują w koszu na śmieci. Dlatego wprowadziliśmy promocję dla osób, którym problem opakowań nie jest obojętny...

czytaj całość »
Szkliwienie ceramiki - jakie metody, pułapki i błędy? 0
Szkliwienie ceramiki - jakie metody, pułapki i błędy?

Szkliwienie ceramiki, czyli pokrywanie, malowanie szkliwami wypalonych na biskwit przedmiotów ceramicznych, jest zadaniem trudniejszym, niż się wydaje na pierwszy rzut oka. Każdy kto choć raz w życiu trzymał pędzel w ręku może z pewną dozą prawdopodobieństwa przypuszczać, że sobie z tym zadaniem poradzi. Oczywiście, że tak, ale nie od razu i niekoniecznie takim sposobem, który doświadczenie i logika podpowiadają na początku.

czytaj całość »
Kora lapacho co to takiego? 0
Kora lapacho co to takiego?

Pomysł napisania tego artykułu zrodził się z doświadczenia poczucia bezradności wielu osób, w obliczu rozmaitych problemów skórnych. Kiedy pojawia się na skórze wyprysk, liszaj, plama, której do tej pory nie było, zazwyczaj sięgamy po maści, płyny, odkażacze, napary ziół, które mamy pod ręką, a kiedy te nie działają udajemy się do dermatologa. Dermatolog zazwyczaj działa metodą prób i błędów. Z kilku doświadczeń własnych i z cudzych relacji wiem, że często przede wszystkim błędów. 

W medycynie chińskiej istnieje przekonanie, że lepiej kiedy choroba ujawnia się na skórze, niż wewnątrz ciała. Jest w tym dużo racji, jeśli rzeczywiście tak działa mechanizm ujawniania się zagrożeń chorobowych. Łatwiej przecież zauważyć objaw na skórze, niż wewnątrz, chyba że choroba daje objawy bólowe. Cieszmy się zatem i spróbujmy rozwiązać problem przy pomocy kory lapacho.

czytaj całość »
Gdzie zrobić legalizację wagi do herbaty, kawy w Krakowie? 0

Jeśli zastanawiasz gdzie zrobić ponowną legalizację Twojej wagi do ważenia herbaty, kawy, ziół lub innych produktów spożywczych przeczytaj koniecznie ten krótki artykuł. Na początku sprawdź na Twojej wadze jakie oznaczenie klasy posiada: (I), (II) czy (III). Ten artykuł dotyczy tylko wag nieautomatycznych klasy (III).

Ponowne legalizowanie i kalibracja wagi można zrobić w punktach do tego przeznaczonych lub w Obwodowym Urzędzie Miar w Krakowie przy ulicy Chłopickiego 4, https://krakow.gum.gov.pl/

czytaj całość »
Nasze doświadczenie w pakowaniu herbat, kaw, ziół, produktów sypkich 0

Nasza firma zajmuje się pakowaniem herbaty, kawy, ziół czy innych produktów sypkich w torebki o różnych gramaturach. Nie pakujemy w torebki ekspresowe, najmniejsza gramatura to zazwyczaj 50 gram. W indywidualnych sytuacjach możemy zapakować mniejsze gramatury. Posiadamy wieloletnie doświadczenie, aby szybko sfinalizować każde, nawet duże zlecenie. Pomagamy innym osiągnąć sukces, często firmom, które dopiero wchodzą na rynek i nie posiadają odpowiedniego zaplecza do konfekcjonowania herbaty, kawy, ziół czy innych produktów spożywczych.

czytaj całość »
Jak powinna wyglądać etykieta na opakowaniu herbaty zgodnie z wymogami Sanepidu? 0
Jak powinna wyglądać etykieta na opakowaniu herbaty zgodnie z wymogami Sanepidu?

Przy otwieraniu sklepu internetowego z herbatą lub sklepu stacjonarnego z herbatami warto znać wymogi Sanepidu co do etykiet samoprzylepnych na opakowaniu jednostkowym sprzedawanego produktu: torebki z herbatą liściastą, torebki z kawą ziarnistą lub kawą zmieloną, torebki z suszem owocowym lub suszem ziołowym. Warto rozróżnić dwie sytuacje, z którymi się spotkacie przy sprzedaży herbaty lub kawy na wagę: 1. Sprzedaż produktu bezpośrednio w sklepie stacjonarnym według wskazań klienta. 2. Sprzedaż produktu z półki w sklepie stacjonarnym lub sklepie internetowym lub na stoisku handlowym.

czytaj całość »
Etapy przygotowania serii przedmiotów ceramicznych NA ZAMÓWIENIE 0
Etapy przygotowania serii przedmiotów ceramicznych NA ZAMÓWIENIE

Na czym polega faza prototypu ceramicznego? 

Wykonanie prototypu ceramicznego ze względu na trudne do przewidzenia wyniki procesów nanoszenia barw jest wstępnym i koniecznym etapem wykonania serii przedmiotów ceramicznych. W fazie przygotowania prototypu ceramicznego w naszej pracowni ceramicznej w Krakowie stosujemy kilka technik kształtowania lub/i nakładania szkliw barwnych w zależności od potrzeb. Celem takiego działania jest dobranie najlepszych wyników prac, czyli otrzymanie w kolejnej fazie powtarzalnej technologii wykonania i w efekcie końcowym najładniejszego przedmiotu ceramicznego.

czytaj całość »
Zakładasz herbaciarnię - poznaj naszą ofertę kompleksową 0
Zakładasz herbaciarnię - poznaj naszą ofertę kompleksową

Planujesz otwarcie sklepu z herbatami, kawami i ciekawymi usługami, a może klimatycznej herbaciarni i nie wiesz jak się za to zabrać? Masz szczęście, bo specjalizujemy się w pomaganiu między innymi: pensjonatom, hotelom, restauracjom, kawiarniom, domom kultury itp. Poniższy artykuł bazuje na naszym doświadczeniu, przypuszczalnie nie wszystkie kwestie mogą Cię interesować, jednak warto abyś poznał nasze możliwości doradcze w zakresie zakładania herbaciarni, kawiarni czy sklepu z herbatą, kawą.

czytaj całość »
Wpis do Sanepidu przy otwarciu sklepu z herbatą, kawą, jakie obowiązki? 0
Wpis do Sanepidu przy otwarciu sklepu z herbatą, kawą, jakie obowiązki?

W tym artykule rozwiniemy temat dotyczący zarejestrowania sklepu z herbatami, kawami, ciastkami, czekoladami - gdzie będzie dokonywane rozważanie produktów spożywczych przy kliencie lub/i na zapleczu sklepu. Wynika z tego, że taki sklep będzie miał magazyn, w którym będą magazynowane różne produkty spożywcze. Często zdarza się, że planuje się również w biznes planie sprzedaż napojów na wynosi na miejscu. Kogo dotyczy wpis z zatwierdzeniem zakładu przez Sanepid i jak on wygląda?

czytaj całość »
Jaki wpis do Sanepidu przy sprzedaży herbat, kawy na wagę? 0
Jaki wpis do Sanepidu przy sprzedaży herbat, kawy na wagę?

Rozpoczynając biznes związany ze sprzedażą herbat, ziół, kawy w sklepie stacjonarnym lub sklepie internetowym każdy przedsiębiorca staje przed dość trudnym pytaniem: jakiego wpisu do Sanepidu dokonać? Bardzo ważne jest, aby pamiętać że każdą osobę odsprzedającą herbatę lub kawę obowiązuje nakaz wpisania do najbliższego Sanepidu. Jednak istnieją dwa różne wpisy do Sanepidu w zależności od działalności, którą prowadzi przedsiębiorca. Warto też skorzystać ze szkolenia u nas dotyczącego zarówno prowadzenia sklepu jak i wiedzy praktycznej o herbatach i jej przygotowaniu.

czytaj całość »
Chmura tagów
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl