Kategorie blog
Artykuły
Na czym polegają warsztaty ceramiczne w Krakowie w Smak Sztuki?

W naszej pracowni ceramicznej Smak Sztuki przy ul. Kobierzyńskiej 117 a w Krakowie, proponujemy rozbudowany i elastyczny program zajęć dla osób chcących nauczyć się technik pracy z gliną. Umiejętności nabyte podczas warsztatów ceramicznych, pozwalają na samodzielne posługiwanie się nimi w warunkach domowych. Można je wykorzystać do tworzenia przedmiotów codziennego użytku, biżuterii, dekorów i do wielu zabaw z dziećmi. Nie ma czasu cenniejszego, niż ten spędzony razem, a nasze kursy rozszerzają wachlarz Państwa możliwości. Zapraszamy.

Herbata a ciąża

Okres ciąży to niezwykle ważny czas w życiu każdej kobiety. Już na początku ciąży, przyszła mama dostaje długą listę rzeczy, które nie są dla niej i dla powstającego w niej nowego organizmu wskazane. Co jednak z herbatą, którą również znajdziemy na niektórych listach produktów zakazanych dla przyszłych matek?...

Przepis na herbatę indyjską Chai Masala

0
Przepis na herbatę indyjską Chai Masala

Przepis na indyjską herbatę masala chai dla 2 osób

Masala chai (czytaj masala czaj) to najpopularniejszy napój herbaciany w Indiach. Ta indyjska herbata o bardzo aromatycznym, korzennym i słodkim smaku zawdzięcza specjalnej mieszance przypraw (słowo masala w języku hindi oznacza właśnie mieszankę przypraw) i dodatkowi mleka oraz cukru. Podstawą jest jednak chai, czyli dobra herbata. W naszej mieszance przypraw o nazwie "Przyprawa do grzańca" znajdziecie: cynamon, kardamon, rodzynki, imbir, goździki, pomarańcza kandyzowana, skórka pomarańczy, pieprz, lukrecja.

Lista składników na masala chai:

400 ml wody (100 ml + 300 ml)
10 g czarnej herbaty Assam Gentleman
100 ml mleka 3,2%
1 łyżeczka cukru białego lub trzcinowego
2 łyżki stołowe płaskie mieszanki "Przyprawa do grzańca"

Lista zakupów:

Skorzystaj z gotowej mieszanki Assam Masala Chai tutaj: https://www.smaksztuki.pl/pl/p/Czarna-Assam-Masala-Chai-50-g-UNIKALNA-RECEPTURA/2184

Przygotowanie: Do 100 ml wody wsyp mieszankę przypraw i cukier, zagotuj.
W 300 ml wody zaparz mocną herbatę Assam, a następnie dolej ją razem z mlekiem do gotującej się wody z przyprawami. Ponownie doprowadź do wrzenia.

Przed podaniem prawdziwego indyjskiego masala chai odstaw tak przygotowany napój na kilka minut, aby naciągnął aromatem przypraw.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

Newsletter
Chcesz wiedzieć pierwszy o nowościach i promocjach w sklepie?
Chcę otrzymywać E-mail Newsletter. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych do celów marketingowych zgodnie z

polityką prywatności

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl