Kategorie blog
Artykuły
Na czym polegają warsztaty ceramiczne w Krakowie w Smak Sztuki?

W naszej pracowni ceramicznej Smak Sztuki przy ul. Kobierzyńskiej 117 a w Krakowie, proponujemy rozbudowany i elastyczny program zajęć dla osób chcących nauczyć się technik pracy z gliną. Umiejętności nabyte podczas warsztatów ceramicznych, pozwalają na samodzielne posługiwanie się nimi w warunkach domowych. Można je wykorzystać do tworzenia przedmiotów codziennego użytku, biżuterii, dekorów i do wielu zabaw z dziećmi. Nie ma czasu cenniejszego, niż ten spędzony razem, a nasze kursy rozszerzają wachlarz Państwa możliwości. Zapraszamy.

Herbata a ciąża

Okres ciąży to niezwykle ważny czas w życiu każdej kobiety. Już na początku ciąży, przyszła mama dostaje długą listę rzeczy, które nie są dla niej i dla powstającego w niej nowego organizmu wskazane. Co jednak z herbatą, którą również znajdziemy na niektórych listach produktów zakazanych dla przyszłych matek?...

Czekolada do fontanny - rodzaje i zastosowanie

0
Czekolada do fontanny - rodzaje i zastosowanie

Szukasz sklepu z czekoladą do fontanny w Krakowie? Dobrze się składa, bo nasz sklep Smak Sztuki na Ruczaju w Krakowie specjalizuje się w sprzedaży belgijskiej czekolady do fontanny.

Oferujemy w sklepie stacjonarnym przy ul. Kobierzyńskiej 117A w Krakowie oraz w sklepie online www.smaksztuki.pl specjalnej jakości belgijskie czekolady do fontanny czekoladowej, w wielu odmianach smakowych:

  • czekolada mleczna do fontanny 34%, czekolada mleczna pomarańczowa do fontanny, czekolada mleczna karmelowa do fontanny, czekolada mleczna limonkowa do fontanny, czekolada deserowa do fontanny, czekolada gorzka do fontanny, czekolada gorzka słodka do fontanny strong 72% oraz czekolada biała do fontanny.

Każdy miłośnik wytrawnych czekolad jak i ich słodkich odmian znajdzie w naszym sklepie i pracowni coś dla siebie. Fontanna czekoladowa to świetny pomysł na wyjątkowe urodziny lub inną uroczystość. Oferujemy również usługę wypożyczenia fontanny czekoladowej na Twoją imprezę.

Sposoby na zastosowanie czekolady do fontanny

Użycie naszej czekolady do fontanny jest bardzo proste, ponieważ jest ona ma drobną formę tak zwanych kropelek czekoladowych lub pastylek czekoladowych. Belgijscy cukiernicy opatentowali ten kształt i nazywają to "calet", czyli dropsy czekoladowe. Ich niewielka forma jest niezwykle poręczna do następujących zastosowań:

- jako czekoladowa do fontanny czekoladowej

- jako czekolada do przygotowania prawdziwej czekolady do picia

- jako czekolada na polewę czekoladową do tortu

- jako czekolada do fondue czekoladowego

- jako czekolada do mas cukierniczych, musów czekoladowych itp.

We wszystkich powyższych zastosowaniach kaletki czekoladowe z naszej oferty (dropsy czekoladowe) można w bardzo szybki sposób stopić w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu w rondelku z grubym dnem. 

Poniżej poznasz sprawdzone przepisy na przygotowanie czekolady w różnych sytuacjach:

1. Jak przygotować czekoladę do fontanny czekoladowej? LINK >>

2. Jak przygotować czekoladę do picia? LINK >>

3. Jak przygotować czekoladę na polewę czekoladową?

4. Jak przygotować czekoladę do fondue czekoladowego? LINK >>

5. Jak przygotować czekoladę na masy czekoladowej do tortu?

Komentarze do wpisu (0)

Newsletter
Chcesz wiedzieć pierwszy o nowościach i promocjach w sklepie?
Chcę otrzymywać E-mail Newsletter. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych do celów marketingowych zgodnie z

polityką prywatności

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl