Kategorie blog
Artykuły
Na czym polegają warsztaty ceramiczne w Krakowie w Smak Sztuki?

W naszej pracowni ceramicznej Smak Sztuki przy ul. Kobierzyńskiej 117 a w Krakowie, proponujemy rozbudowany i elastyczny program zajęć dla osób chcących nauczyć się technik pracy z gliną. Umiejętności nabyte podczas warsztatów ceramicznych, pozwalają na samodzielne posługiwanie się nimi w warunkach domowych. Można je wykorzystać do tworzenia przedmiotów codziennego użytku, biżuterii, dekorów i do wielu zabaw z dziećmi. Nie ma czasu cenniejszego, niż ten spędzony razem, a nasze kursy rozszerzają wachlarz Państwa możliwości. Zapraszamy.

Herbata a ciąża

Okres ciąży to niezwykle ważny czas w życiu każdej kobiety. Już na początku ciąży, przyszła mama dostaje długą listę rzeczy, które nie są dla niej i dla powstającego w niej nowego organizmu wskazane. Co jednak z herbatą, którą również znajdziemy na niektórych listach produktów zakazanych dla przyszłych matek?...

Sposób przygotowania Chai Masala

0
Sposób przygotowania Chai Masala

Herbata indyjska Chai Masala

Sposób przygotowania:

  • Przygotuj przybory: ozdobny czajnik, szklaneczki, taca, łyżka, moździerz, palnik do podgrzewania, garnek 0,5 litrowy, sitko.

  • Przygotuj składniki: herbata czarna, świeży imbir, kora cynamonu, 1 łyżka stołowa kardamonu, goździków, całego anyżu, 0,5 łyżki czarnego pieprzu, cukier, mleko.

  • Do moździerza wsyp: cynamon, kardamon, goździki, anyż, pieprz, 2 łyżki stołowe świeżego imbiru i rozgnieć przyprawy, tworząc mieszankę przyprawe -  masalę.

  • Zagotuj 0, 3 litra wody w garnku. Do gotującej wody dodaj całą Masalę. Gotuj na średnim ogniu aż do zawrzenia.

  • Dodaj 3 łyżki stołowe herbaty czarnej np. Assam, Nilgiri, Darjeeling.

  • Podgotuj na średnim ogniu aż do zawrzenia. Zestaw 1-szy raz i dodaj mleka do zapełnienia garnka.

  • Podgotuj na średnim ogniu aż do zawrzenia. Zestaw 2-gi raz i dodaj ok. 3 łyżki cukru lub miodu.

  • Dokładnie wymieszaj esencję i podgotuj aż do zawrzenia.

    Zestaw 3-ci raz. Przecedź przez sitko wlewając do czajnika.

  • Nalej Chai Masala z wysoka do szklaneczek w celu powstania turbanu.

  • Rozkoszuj się złożonym, słodkim smakiem i aromatem herbaty indyjskiej.

Wskazówka: Picie herbaty Chai Masala pozwala zwalczać infekcje i wirusy, dlatego warto pić ją w okresie jesieni i zimy.

Komentarze do wpisu (0)

Newsletter
Chcesz wiedzieć pierwszy o nowościach i promocjach w sklepie?
Chcę otrzymywać E-mail Newsletter. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych do celów marketingowych zgodnie z

polityką prywatności

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl