Kategorie blog
Artykuły
Na czym polegają warsztaty ceramiczne w Krakowie w Smak Sztuki?

W naszej pracowni ceramicznej Smak Sztuki przy ul. Kobierzyńskiej 117 a w Krakowie, proponujemy rozbudowany i elastyczny program zajęć dla osób chcących nauczyć się technik pracy z gliną. Umiejętności nabyte podczas warsztatów ceramicznych, pozwalają na samodzielne posługiwanie się nimi w warunkach domowych. Można je wykorzystać do tworzenia przedmiotów codziennego użytku, biżuterii, dekorów i do wielu zabaw z dziećmi. Nie ma czasu cenniejszego, niż ten spędzony razem, a nasze kursy rozszerzają wachlarz Państwa możliwości. Zapraszamy.

Herbata a ciąża

Okres ciąży to niezwykle ważny czas w życiu każdej kobiety. Już na początku ciąży, przyszła mama dostaje długą listę rzeczy, które nie są dla niej i dla powstającego w niej nowego organizmu wskazane. Co jednak z herbatą, którą również znajdziemy na niektórych listach produktów zakazanych dla przyszłych matek?...

Jak smakuje czekolada mleczna belgijska 34%?

0
Jak smakuje czekolada mleczna belgijska 34% ?

Co dzisiaj smakujemy w Smak Sztuki? Dziś smakujemy i degustujemy czekoladę mleczną belgijską 34%. Więcej o czekoladzie przeczytasz w artykule poniżej, zamieszczamy film z Youtube z dzisiejszej degustacji na żywo z naszego sklepu z czekoladą.

Czekolada mleczna do fontanny 34% to klasyczna czekolada lubiana przez bardzo wiele osób w różnym wieku. Lubią ją dzieci, ale dorośli też za nią przepadają. Jej smak można opisać krótko: dość słodka, łagodna, nie wyczuwalna goryczka kakao, na języku można wyczuć smak mleka i tłuszczu kakaowego. Konsystencja tej czekolady jest gładka, aksamitna, łatwo topliwa. Forma tej czekolady to małe kropelki czekoladowe, bardzo łatwo je topić na przykład w kąpieli wodnej, albo w misie fontanny czekoladowej. My w naszej pracowni Smak Sztuki w Krakowie używamy 50 gram tej czekolady do przygotowania pitnej czekolady. Wystarczy dodać 100 ml mleka spienionego i podgrzanego do przygotowanej czekolady w kubku o wadze 50 gram - to około 3 pełne łyżki stołowe - potem mieszamy całość i podgrzewamy jeszcze, aby pitna czekolada była naprawdę gorąca, gdy ją pijemy. My w Krakowie używamy mleka 3% krowiego, ale według uznania można użyć różnych gatunków mleka: sojowego, migdałowego itp.

Zobacz w naszym sklepie z czekoladą online: 

czekolada mleczna 100 gram >>

czekolada do fontanny 200 gram + 25 gram GRATIS >>

1 kg czekolada do fontanny czekoladowej 34% >>

torba czekolady do fontanny czekoladowej 500 gram + 50 gram GRATIS >>

A przy okazji chciałbym Cię zapytać w jaki sposób najczęściej przygotowujesz czekoladę pitną? Czy ścierasz zwykłą czekoladę w tabliczce i mieszasz z mlekiem czy używasz specjalnej czekolady do rozpuszczania, podobnej do naszej czekolady do fontanny?

Pozdrawiam! Bartłomiej Chodyń

Komentarze do wpisu (0)

Newsletter
Chcesz wiedzieć pierwszy o nowościach i promocjach w sklepie?
Chcę otrzymywać E-mail Newsletter. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych do celów marketingowych zgodnie z

polityką prywatności

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl