Kategorie blog
Artykuły
Na czym polegają warsztaty ceramiczne w Krakowie w Smak Sztuki?

W naszej pracowni ceramicznej Smak Sztuki przy ul. Kobierzyńskiej 117 a w Krakowie, proponujemy rozbudowany i elastyczny program zajęć dla osób chcących nauczyć się technik pracy z gliną. Umiejętności nabyte podczas warsztatów ceramicznych, pozwalają na samodzielne posługiwanie się nimi w warunkach domowych. Można je wykorzystać do tworzenia przedmiotów codziennego użytku, biżuterii, dekorów i do wielu zabaw z dziećmi. Nie ma czasu cenniejszego, niż ten spędzony razem, a nasze kursy rozszerzają wachlarz Państwa możliwości. Zapraszamy.

Herbata a ciąża

Okres ciąży to niezwykle ważny czas w życiu każdej kobiety. Już na początku ciąży, przyszła mama dostaje długą listę rzeczy, które nie są dla niej i dla powstającego w niej nowego organizmu wskazane. Co jednak z herbatą, którą również znajdziemy na niektórych listach produktów zakazanych dla przyszłych matek?...

Herbata marokańska - miętowa słodycz

0
Herbata marokańska - miętowa słodycz

Herbata trafiła do Maroka wraz z Anglikami. Niestety, pierwotnie nie przypadła mieszkańcom Maroka do gustu, z powodu zbyt gorzkiego smaku.  Ponieważ jednak i oni chcieli pić herbatę, zaczęli dodawać do niej duże ilości cukru i miętę. Mimo bardzo słodkiego smaku, herbata skutecznie gasi pragnienie w upalny dzień.

 Herbata marokańska przygotowywana jest z herbaty zielonej sprowadzanej z Chin – Gunpowder oraz dużej ilości mięty.

Często mylnie nazywana herbatą miętową, choć składnikiem głównym jest zielona herbata. Zawiera TEINĘ, o działaniu podobnym do kofeiny. Kompleks witamin i teiny pobudza układ nerwowy i podnosi koncentrację oraz nastrój, szczególnie polecana w okresie upałów. Parzenie herbaty marokańskiej to piękny rytuał. Przygotowywanie w ozdobnym czajniczku i szklaneczkach oraz podanie na pięknej tacy, sprawia wiele przyjemności i jest niezapomnianym wspomnieniem z podróży do Maroka. 

Wiele źródeł podaje, że należy wypić trzy szklanki tej herbaty - za miłość, zdrowie i śmierć a przygotowując herbatę powinno zachowywać się bezwzględną ciszę.

W Europie można ją przyrządzać w dużym dzbanku z sitkiem lub w dzbanku z tłokiem.

Komentarze do wpisu (0)

Newsletter
Chcesz wiedzieć pierwszy o nowościach i promocjach w sklepie?
Chcę otrzymywać E-mail Newsletter. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych do celów marketingowych zgodnie z

polityką prywatności

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl