
Czekolada do fontanny gorzka słodka Strong 72% 500 gram + 50 gram GRATIS
Cena regularna:
198,00 zł
Cena regularna:
160,98 zł
towar niedostępny

Opis
Czekolada do fontanny gorzka słodka Strong 72% w opakowaniu 0,5 kg + 50 gram GRATIS czekolada najwyższej jakości o dużej zawartości kakao 72%. Ta czekolada ma intensywny smak, o wyczuwalnej kakaowej nucie, z mile wyczuwalną słodyczą i wyjątkowa aksamitność. Ta czekolada dzięki dokładnemu procesowi konszowania (przecierania na sitach) miło rozpływa się na języku. Łatwa do przygotowania, bardzo pożywna i rozgrzewająca. Wygodna forma czekolady w postaci specjalnych pastylek, czyli kaletek została odkryta przez czekoladowych mistrzów z Belgii. Dostarcza naturalnie przyswajalnego cynku i selenu, które zwiększają poziom serotoniny i endorfin w organizmie, korzystnie poprawiając humor.
Skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: E3222 (lecytyna sojowa); naturalny aromat waniliowy. Może zawierać mleko. Min % kakao 72%
Wartość odżywcza na 100 g: wartość energetyczna 581 kcal/2407 kJ, BIAŁKA 8,1 G, zawartość ogólna tłuszczu 43,9 g, zawartość węglowodanów przyswajalnych 33 g.
CIEKAWOSTKA: Pierwsze drzewa kakaowca uprawiane były przez słynne plemię Olmeków, którzy mieszkali w Ameryce Środkowej około 400 r. p.n.e. Potem tajemna wiedza o kakaowcu została przekazana plemieniu Majów, którzy zajęli się uprawą. W ich kulturze czekoladowy napój z kakaowca uważany był za nektar bogów.
Jak przygotować czekoladę do fontanny czekoladowej?
Sposobów na przygotowanie czekolady do fontanny czekoladowej jest kilka, opisujemy je poniżej. Z artykułu na naszym blogu dowiesz się jak przeprowadzić topienie czekolady do fontanny w mikrofalówce, rozgrzewanie czekolady w fontannie czekoladowej, czym należy rozcieńczać czekoladę do fontanny, czym nie wolno rozcieńczać czekolady do fontanny. Naszym zdaniem najprzyjemniejszy sposób smakowania czekolady to przygotowanie w domu foudee czekoladowego lub fontanny czekoladowej.
Domowe przepisy na naszym blogu jak przygotować czekoladę do fontanny czekoladowej TUTAJ >>