Kategorie blog
Artykuły
Na czym polegają warsztaty ceramiczne w Krakowie w Smak Sztuki?

W naszej pracowni ceramicznej Smak Sztuki przy ul. Kobierzyńskiej 117 a w Krakowie, proponujemy rozbudowany i elastyczny program zajęć dla osób chcących nauczyć się technik pracy z gliną. Umiejętności nabyte podczas warsztatów ceramicznych, pozwalają na samodzielne posługiwanie się nimi w warunkach domowych. Można je wykorzystać do tworzenia przedmiotów codziennego użytku, biżuterii, dekorów i do wielu zabaw z dziećmi. Nie ma czasu cenniejszego, niż ten spędzony razem, a nasze kursy rozszerzają wachlarz Państwa możliwości. Zapraszamy.

Herbata a ciąża

Okres ciąży to niezwykle ważny czas w życiu każdej kobiety. Już na początku ciąży, przyszła mama dostaje długą listę rzeczy, które nie są dla niej i dla powstającego w niej nowego organizmu wskazane. Co jednak z herbatą, którą również znajdziemy na niektórych listach produktów zakazanych dla przyszłych matek?...

Sposób przygotowania herbaty czerwonej

0
Sposób przygotowania herbaty czerwonej

Sposób przygotowania herbaty czerwonej w kubku z zaparzaczem (poj. 300 ml.):

✔ Do zaparzacza wsyp pełną łyżkę suszu herbacianego

✔ Powoli zalej wrzącą wodą, odczekaj 2 minuty (lub max. 4 min.)

✔ Wyciągnij zaparzacz z naparu

✔ Zaparzaj 3 razy bez utraty walorów i smaku.

Wskazówka: Złota zasada parzenia:

Rano, gdy chcesz mocno się pobudzić warto parzyć herbatę czerwoną krótko (max.2 min.) Wtedy napar jest ciemny, lecz przejrzysty, ale dość pobudzający. Wieczorem warto parzyć dłużej 3-4 min. Wtedy napar jest gęsty i nieprzejrzysty, świetny na trawienie i pobudza mniej.

Należy jednak przy herbacie czerwonej kierować się własną reakcją na zawartość teiny i metodą prób dostosować własną ilość suszu i czas parzenia. NIE DODAWAJ NIGDY CUKRU!

 

Sposób przygotowania herbaty czerwonej w czajniku (poj. 500 ml.-1000 ml.):

  • Do czajnika wsyp pełną łyżkę stołową suszu herbacianego

  • Powoli zalej wrzącą wodą, odczekaj 2 minuty (lub 4 min.)

  • Wyciągnij sitko z czajnika (lub odlej napar do filiżanek lub

    osobnego czajniczka)

  • Zaparzaj 3 razy bez utraty walorów i smaku.

Wskazówka: Szybko wyciągaj liście herbaty czarnej z naparu, wtedy napar zawsze będzie smaczny i bez goryczki. NIE DODAWAJ NIGDY CUKRU!

Komentarze do wpisu (0)

Newsletter
Chcesz wiedzieć pierwszy o nowościach i promocjach w sklepie?
Chcę otrzymywać E-mail Newsletter. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych do celów marketingowych zgodnie z

polityką prywatności

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl