Belgijska czekolada gorzka Strong 70% 200 gram + 25 gram GRATIS
Cena regularna:
72,00 zł
Cena regularna:
58,54 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Najwyższej jakości belgijska czekolada do picia o najwyższej zawartości kakao aż 70% w hurtowej cenie i w opakowaniu o wadze 0,25 kg. Posiada cudowny, jedwabisty smak, z intensywną, wytrawną kakaową nutą na języku, cudownie się rozpływa. Łatwy w przygotowaniu i pożywny czekoladowy napój rozgrzewa i dodaje energii o każdej porze. Smakuje jak najlepsza gorąca czekolada w dobrej kawiarni.
Wygodna forma czekolady w postaci kaletek została odkryta przez czekoladowych mistrzów z Belgii.
Torba czekolady do picia 225 g - starcza na ok. 5-8 dużych kubków najwyższej jakości czekolady.
Pochodzenie: Belgia Skład: miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy o obniż. zaw. tłuszczu, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy. Może zawierać mleko. Min % kakao 70,5%
Wartość odżywcza na 100g: wartość energetyczna 540 kcal (2259 kJ), tłuszcz 39 g w tym nasycone 23g, węglowodany 31g, w tym cukry 26g, białko 8,8 g, sól 0,02 g.
CIEKAWOSTKA: Pierwsze drzewa kakaowca uprawiane były przez słynne plemię Olmeków, którzy mieszkali w Ameryce Środkowej około 400 r. p.n.e. Potem tajemna wiedza o kakaowcu została przekazana plemieniu Majów, którzy zajęli się uprawą. W ich kulturze czekoladowy napój z kakaowca uważany był za nektar bogów.
DZIAŁANIE: Wypijając jeden kubek gęstej, prawdziwej czekolady, dostarczamy do organizmu sporą dawkę cynku i selenu, które zwiększają poziom serotoniny i endorfin w mózgu, korzystnie poprawiając nastrój. Dodatkowo magnez w czekoladzie pitnej reguluje działanie komórek nerwowych, a teobromina i kofeina działają pobudzająco. Z kolei zawarty w niej cukier i tłuszcz to idealna, łatwo przyswajalna energia. Już jeden kubek czekolady do picia szybko dodaje "psychicznego kopa" i fizycznie wzmacnia nasz organizm.
Dawkowanie: Zaleca się 1 kubek czekolady pitnej dziennie na osobę. Czekolada pitna zawiera cukier.
Sposób przygotowania: Stosunek mleka do czekolady decyduje o jej gęstości oraz finalnym smaku. Proponujemy średnią proporcję mleka i czekolady to 1:1.
Naszym zdaniem najprzyjemniejszy sposób smakowania czekolady to przygotowanie foudee czekoladowego lub fontanny czekoladowej. Bardzo pomocny jest nasz zestaw czekolad do foundee czekoladowego.
Domowe przepisy jak przygotować czekoladę do picia tutaj >>
Profesjonalne przepisy do lokalu jak przygotować czekoladę pitną tutaj >>
Rozwiń PROMOCJE do produktu - taniej im więcej kupujesz!
Krzysztof Ligocki
Wspaniała belgijska czekolada z głębią smaku, żona jest bardo zadowolona. Wcześniej pijała z Wedla, ale ta odpowiada jej bardziej dlatego powtarzam zakup.