
Poznaj prawdziwy smak Czarnego Smoka!
Jak co roku, z okazji chińskiego Nowego Roku zapraszamy Państwa na serię niezwykłych wydarzeń. Zaczynamy w piątek 8 lutego wyjątkową ceremonią parzenia herbaty Kung Fu Cha, którą poprowadzi Bartłomiej Chodyń.
Ceremonia parzenia herbaty Kung Fu Cha to chińska tradycja, która jest starsza niż jej japoński odpowiednik. Możecie być spokojni, podczas ceremonii nikt nie ucierpi, a słowa „Kung Fu" nie odnoszą się tu do sztuk walki. Oznaczają „działanie z niezwykłą zręcznością”, „doskonałe". Właśnie w taki sposób Bartłomiej przyrządzi dla was herbatę, a jej smak prawdopodobnie was zachwyci.
W starożytnych Chinach ceremonia Kung Fu Cha zarezerwowana była dla najbogatszych warstw społeczeństwa czyli przede wszystkim dla dworu cesarskiego. Tylko oni bowiem posiadali na tyle dobrą herbatę, by nadawała się do rytuału. Na szczęście dobrej herbaty mamy w naszym sklepie bez liku, więc poradzimy sobie :-)
A tak na poważnie. Podczas ceremonii Kung Fu Cha używać będziemy Czarnego Smoka czyli herbaty Oolong Da Hong Pao. Niezwykły sposób jej zaparzania wydobędzie z niej najgłębsze aromaty i smaki, tak jak czyniono to dawniej w Chinach.
Serdecznie zapraszamy.
Przybywajcie do nas w piątek 8 lutego. Ceremonię zaczynamy o godz. 16:00, potrwa ona ok. godziny i oczywiście zakończy się degustacją.
ul. Kobierzyńska 117a w Krakowie
Prosimy o wcześniejsze zapisy ze względu na ograniczoną ilość miejsca. Piszcie do nas: biuro@smaksztuki.pl
lub dzwońcie: 506 232 245, 502 931 131.
Koszt udziału w ceremonii to 30 zł.
Potwierdzeniem zapisu jest wpłata na konto:
67 1950 0001 2006 5305 0088 0001
--
Tydzień później, 16.02 w sobotę w naszej herbaciarni odbędzie kilka ciekawych warsztatów. Napiszemy o nich więcej w kolejnym wydarzeniu, a teraz po krótce. Co więc na was czeka?
➽ WARSZTATY CERAMICZNE, godz. 10:00 - 11:30
Poprowadzi je Małgorzata Poraszka. Dla dorosłych i dzieci. Nowy Chiński Rok, w który wkraczamy to Rok Świni, zatem tematem warsztatów będzie tworzenie... świnki skarbonki! Oby przyciągnęła dla was dużo obfitości w tym roku! :-)
➽ MASAŻ TWARZY I GŁOWY, godz. 12:00 - 14:00
Wykonywany przez Renata Lipczyńska, dyplomowaną masażystkę. Masaż trwa ok. 15 minut podczas, których nie tylko odprężysz się i zrelaksujesz ale też dowiesz się jak prawidłowo pielęgnować swoją twarz, aby:
➼ Poprawić jędrność i elastyczność skóry.
➼ Zniwelować „kurze łapki”.
➼ Utrzymać w pełnej sprawności mięśnie twarzy.
➽ WARSZTATY GENEALOGICZNE, godz. 14:00-15:30
Kim byli moi przodkowie? Jakie jest moje dziedzictwo? Jak i gdzie szukać informacji? Rafał Marzec zaprosi was na pasjonującą przygodę detektywistyczną, pozwalającą odnaleźć swoich przodków, a jednocześnie odnaleźć siebie.
➽ WARSZTATY CZEKOLADOWE, godz. 16:00-17:30
Brzmi pysznie? Oczywiście. Kto nie lubi czekolady, ręka do góry ;-)
Na zakończenie dnia pełnego atrakcji Bartłomiej zaprosi was by skomponować własną optymalną mieszankę z doskonałych belgijskich czekolad. Ostatnim krokiem tworzenia własnej kompozycji będzie oczywiście jej wypicie ;-) Mniam.
Prosimy o wcześniejsze zapisy ze względu na ograniczoną ilość miejsca. Piszcie do nas: biuro@smaksztuki.pl
i dzwońcie: 506 232 245, 502 931 131.
Koszt udziału w pojedynczych warsztatach to 30 zł.
Potwierdzeniem zapisu jest wpłata na konto:
67 1950 0001 2006 5305 0088 0001