Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Przepis na MIÓD DAKTYLOWY, czyli jak zdrowo posłodzić herbatę?

Na naszym spotkaniu w sklepie z herbatą o Maroku jedna z uczestniczek podała znakomity sposób, którego używa na słodzenie herbaty.

Na naszym spotkaniu w sklepie z herbatą o Maroku jedna z uczestniczek podała znakomity sposób, którego używa na słodzenie herbaty. Dowiedzieliśmy się wtedy o ciekawym i prostym przepisie jak zdrowo słodzić herbatę.

PRZEPIS NA MIÓD DAKTYLOWY:
Do 3/4 naczynia wsypać daktyle niesiarkowane
Zalać wrzątkiem
Zostawić do odmoczenia na 3-4 godziny
Po tym czasie - przetrzeć przez drobne sito rozmoczone daktyle.

Daktyle można również zblendować z wodą, w której je namaczaliśmy. W zależności od ilości wody dodanej do blendowanych daktyli, otrzymamy gęstszy lub rzadszy "miód" - krem daktylowy.  Taką miksturę możemy również używać do nadziewania naleśników.

Otrzymany "miód" daktylowy przechowywać w lodówce do około tygodnia czasu.

W naszym sklepie z herbatami w Krakowie na Ruczaju przy Kobierzyńskiej 117A oraz w sklepie online z herbatami znajdziesz delikatnie słodkie herbaty, szczególnie polecamy nasze ulubione:

Polecamy szczególnie:

1. Zielona herbata Yunnan Kaktusowa LINK >>

2. Zielona Sencha herbata Ice Fresh LINK >>

3. Czarna herbata Yunnan Cytryna Mięta LINK >>

4. Czarna Ceylon Earl Grey Orange LINK >>

5. Rooibos czerwonokrzew Sweet Orange HIT LINK >>

Komentarze do wpisu (0)

Napisz komentarz